עבודה בחוה"מ עבור בעל הבית שעבורו זה דבר האבד

שאלה:

שלום וברכה!
אני עובד במשרד פרסום כמנהל קמפיינים בדיגיטל.
המשרד הוא חרדי ובעקרון אנחנו לא עובדים בחול המועד. אבל מנהל פנה אלי עם בקשה, האם אני יכול להקדיש כמה שעות בימי חול המועד לעבודות קריטיות ולתחזוקה של קמפיינים, שללא תחזוקה יביאו הפסדים למשרד וכו'. הוא בעצמו לא יהיה כו"כ פנוי לזה בימי חול המועד.
המנהל גם אמר לי שהוא בירר לגביו אצל מורי הוראה וקיבל היתר לעשות פעולות שנצרכות לתחזוקת קמפיינים וכדי למנוע הפסדים (דבר האבד). אבל ככל הנראה, ההיתר שייך אליו, כי הוא בעל הבית והפסדים הם שלו. מה שלא כו"כ רלוונטי לשכיר, שאין לו שותפות ברווחים או הפסדים של המשרד.
ובכן השאלה האם אני יכול להיענות לבקשת המנהל, ולעבוד כמה שעות בימי חול המועד כדי למנוע דבר הפסדים למשרד שבו אני עובד.

תשובה:

שלום רב,

אם העבודה מוגדרת כדבר האבד מותר גם לך לעשות את העבודה הזו. ראה במשנה ברורה תקמ"ב ס"ק ה' שכתב על הדין של דבר האבד שמותר לעשות מלאכה שעדיף לשכור נכרים. אולם אם אין לו אפשרות לשכור גויים הוא יכול לשכור יהודים. כלומר, מותר גם להם למרות הדבר האבד הוא לבעה"ב השוכר אותם.