לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

סיום שלושים בחול המועד פסח

שאלה:

אבא שלי נפטר בתאריך י"ח אדר ב' מתי אנחנו עולים לבית העלמין
מתי יוצאת השבת שאני עולה לתורה (שביעי)
מתי אפשר להתגלח
השלושים יוצא בחול המועד האים לקיים את הסעודה בחול המועד
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

העלייה לקבר תהיה רק לאחר החג, בחול המועד לא עולים לקברים.

האבלות של השלושים אמנם מסיימת בערב החג, אבל לגבי גילוח על אב ששם הקובע אינו השלושים אלא שיעור של משיגערו בו חבריו, לא ניתן להתגלח לפני החג, הנקודה היא שלאחר החג זה כבר ספירת העומר, ובענין זה נחלקו הדעות, יש שהקלו לגלח בספירת העומר כיון שלא יכול היה לגלח קודם, והמיקל יש לו על מה לסמוך, ראה סי’ תצג בשערי תשובה ס”ק ג’ שהביא את החיד”א בשם הזרע אמת, שהקל בזה. אמנם בשו”ת נאמן שמואל סי’ מא נראה שהחמיר, אבל לדינא המיקל יש לו על מי לסמוך. כאמור, יש לזכור שבאבלות על הורים סיום השלושים מתיר רק את גילוח הזקן, שיעור גערה [לבני אשכנז] בשיער הראש או בסידור זקן קיים, הוא יותר מכך.

סעודה עם סיום מסכת וכדומה אפשר לעשות בחול המועד אבל ללא דברי הספד.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

תגובה 1