מעקב רפואי בחול המועד

שאלה:

אשה שזקוקה למעקב רפואי דו שנתי [אחת לחצי שנה] כולל צילום ממוגרפיה עקב מחלת עבר. כמובן שלדברי הרופאים מעקבים אלה חשובים מאד. היא קבעה תור די באיחור [כחודש וחצי לפני החג], וקבעו לה אותו לחול המועד, ואמרו לה שזה "פלא" שיש תור אחר פנוי, כי גם זה אמור להיות מלא.
בקיצור, לדחות את זה- יכול להדחות לפחות בחודש.
אמנם יש אפשרות להפעיל "קשרים" וכד' ולנסות לדחות לאחרי החג
האם יש חובהעניןסימן ברכה להתאמץ לדחות לאחרי החג? [יש לציין שהמערכת עובדת בכל מקרה ואם לא יבדקו אותה יבדקו מן הסתם מישהי אחרת בזמן הזה]

ב. שאלה נוספת, האם ימי ספירת העומר הם ימים שכדאי להימנע בהם מבדיקות רפואיות עקב שהם ימי אבל ואין סימן ברכה בהם?

תשובה:

אם אפשר בנקל לדחות לאחר החג זה עדיף [בדרך כלל גם אין מניעה שזה ידחה בחודש, לא מדובר על סיבה של ממש לבדיקה דחופה, אלא סתם מעקב שגרתי], לאו דוקא בגלל העבודה האסורה בחג, מותר להם לעבוד, אלא בגלל שמחת החג, במקום לשבת בבית בנחת עם המשפחה ולטייל קצת מבלים יום בבית החולים, זה חבל ומונע שמחת יום טוב. אם אי אפשר, אז אי אפשר ושתבדק בחג.

אין כל מניעה להבדק בימי ספירת העומר.

חיים בריאים ומאושרים.