שבועה לאהוב את ה'

שאלה:

אני חוזרת בתשובה ב 5 שנים האחרונות (שומרת שבת,תפילה ביום משתדלת לזכות את הרבים וכו) . מגיל מאוד צעיר אני מחוברת לקב"ה ,ומכיוון שגדלתי ללא אב תמיד ידעתי כי בורא עולם זה אבא שלי אך לא תמיד שמרתי בעוונותי תורה ומצוות .לאחרונה מצאתי פתק שכתבתי בגיל מאוד צעיר(16,17) כי אני נשבעת לאהוב את הקב"ה ולקיים מצוותיו …בפועל לא שמרתי תורה ומצוות עד לפני כ 5 שנים..האם עלי לעשות התרת נדרים או משהו כזה ? אני בת 38 מעוכבת זיווג ופתאום הדבר הזה הכה בי ..

תשובה:

אין לחשוש כאן לנדר. מעבר למחלוקת הגדולה אם שבועה בכתב ברת תוקף, הרי יש לנו מצוה לאהוב את ה', כך שהשבועה לא חלה על כך, אחר שאנחנו כבר מושבעים מהר סיני לאוהבו.

בשורות טובות וישועות מקיפות.

מקורות:

ראה נדרים ח א.