ראולין כשרות ושבת

שאלה:

שלום

מקרה של הפרשות רבות של ליחה בדרכי הנשימה.
ישנה תרופה (ללא מרשם) בשם "ראולין", דרך השימוש בה היא להמיס את הטבליה בכוס מים ולשתות. זה מגיע עם טעם.

א. אין על זה כשרות, האם מותר להשתמש במקרה כזה?
ב. מה לגבי המסת הטבליות בשבת (זו דרך השימוש בתרופה)

תודה

תשובה:

שלום רב,

שאלתי מורה הוראה וזו תשובתו:

כיון שיש טעם צריך לפגום ולהוסיף למים מלח.

בשבת אין איסור להמיס, אבל כיון שזה רפואה אסור אא"כ יראה כמו מים רגילים לשתיה, או טיפול רצוף כבר מלפני שבת כולל שבת.

 הרב עזרא לוינגר

מקורות:

הצטרף לדיון

7 תגובות

  1. במצבי תוספת מלח היא בלתי אפשרית. בקושי אצליח לשתות מים עם הטבליה. אתם יודעים היכן אפשר לברר את כשרות התרופה, או למצא לה תחליף כשר?
    תודה רבה

  2. האם הפסיקה היא מתוך ידיעה, או מתוך אי ידיעה מה מכיל המוצר, שהרי מסתבר שזה מלח לימון שנותן את הטעם, וחומר כימי אחר שמפרק את הליחה, ולא דבר מן הצומח או מן החי. בכושרות אמרו שהרב ב- 0523003227 בירר את זה אבל לא כתבו את תשובתו משום מה.

  3. תודה רבה.
    אשמור איפוא את המספר שלו לכשרות
    אפשר בזו ההזדמנות לשאול על הכשרות של הרב אליהו לנדא חתנו של הרב ווסטהיים לממתקי שוקולד תחת המותג עלית.
    ידוע היה שהיראים שם סמכו על וסטהיים כמו העדה"ח