מציאת אבידה בעגלת סופר

שאלה:

שלום
מצאתי מוצר בודד מונח בעגלה בחניון של הסופר איפה שכבר כולם שילמו, נמצאת בעגלה שמחוברת אל שאר העגלות
מה הדין?
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

החפץ שנשכח בתוך העגלה דינו כאבדה שאין בה סימן ואם עבר זמן שמסתבר שנודע לבעלים ששכחו את המוצר בעגלה מותר לקחת. אבל אם עדיין קיים חשש שעדיין לא נודע לבעלים ששכחו את המוצר אסור לקחת כדין יאוש שלא מדעת שאינו יאוש, אולם אם לקח ועבר זמן רב יש להקל להשתמש במוצר.

בהצלחה.

מקורות:

נפסק להלכה שמקום הוה סימן, ולכן חפץ שנשכח במקום הינוחו המקום נחשב לסימן וחייב להכריז. אולם מוצר שבתוך עגלת ספור אין המקום נחשב סימן, כיון שהעגלה ניידת ממקום למקום ויש סדרנים או לקוחות שמפנים את העגלות. ולכן אם עבר זמן רב מותר לקחת את המוצר. אבל אם לא עבר זמן רב דינו כיאוש שלא מדעת שאסור להגביה ואם לקח יש להקל לפי דעת הש"ך שסובר שאם הגביה לפני יאוש ואח"כ התייאשו הבעלים מותר לו להשתמש בזה.

בדבר שנמצא דרך נפילה ואין בו סימן מותר לקחתו, אבל בדבר שנמצא מונח