ללכת עם ספר תורה למקום הזקנים שינשקוהו

שאלה:

בעדות המזרח נהוג שילדים מניחים רימונים לספר תורה עם הוצאת מארון הקודש.
האם ניתן להנמיך את ספר התורה כדי שהילד יוכל להכניס את הרימונים או שיש בזה ביזוי לס"ת?
כמו כן, האם מותר לקרב את הס"ת לאדם שרוצה לנשקו (בייחוד אם מדובר בזקנים) או שיש בזה ביזוי לס"ת?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

במקרה הראשון ודאי אין בזיון, הרי אדרבה, המטרה היא כבוד הספר, לשים עליו רימונים… אבל גם במקרה השני לא נראה שהוא דרך בזיון, שהרי אדרבה, רצון הזקנים לנשק ולכבד את הספר…