זוגיות בין אשה דתיה לגבר חילוני

שאלה:

אני אישה אלמנה דתיה עם כיסוי ראש יוצאת עם גבר חילוני רווק אבל עם מידות טובות ואיש טוב הוא ביקש שאני אשאל רב האם מותר לי להוריד את הכיסוי ראש עד החתונה של לילה אני לא הטעה אנשים שמכירים אותנו שהוא יוצא עם אישה נשואה זה ממש מפריע לו שזה יעשה חילול השם
אחרי חתונה הוא אומר שזה ממש לא יפריע לו

תשובה:

שלום וברכה

בודאי אין להסיר את הכיסוי ראש, ובאופן כללי אין לוותר שום דבר ממצוות הדת שבשבילן באנו לעולם. ואגב, דוקא משום כך, כדאי לשקול היטב אם הזוגיות הזו נכונה ומתאימה, אני נתקל הרבה בקונפליקט הזה אצל אנשים, כאשר כרגע שהקשר אינו מחייב הכל נראה ורוד מאוד, ואתם בטוחים שהאהבה תחפה על כל ההבדלים והשוני, אבל לאחר שמתחתנים ומתחיל להיות כל מיני קונפליקטים, בצורה איך נראים שבתות וחגים, איך מחנכים ילדים, מה מעניין וחשוב ועוד ועוד, אז התקלות צוברות כעסים ומרירות, ונוצר חוסר הבנה וחוסר יכולת הכלה, ההבדלים מתחדדים, החיים שופצפים ורצים וכבר אין את ההתחדשות הזו והריגוש שיש עכשיו, ואז מתחילים הכעסים והחוסר הבנה, ואחת מהשתים או שמוותרים חלילה על הדת, או שהבית קצת כמרקחה… תחשבי רק על הנושא של שמירת הטהרה, שאינו קל כאשר בן הזוג אינו דתי ואינו מאמין כל כך בצורך… הוא לא ממש יעמוד בזה, וזה יגרום הרבה כעס, ועוד ועוד…

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

תגובה 1