לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

תשלום לשיפוצניק'

שאלה:

עשיתי שיפוצים בבית, והעובד אצלי קנה חלק מסוים שעולה ארבעים ש"ח והתקין בבית, וגם הביא איזה חלק קטן שעולה חמש שקל, והתקין בבית.
ובסוף העבודה שהיתה 7000 ש"ח הבאתי לו עוד 100 ש"ח וכיונתי שבתוכם יהיה ה40 ש"ח אך כשאשתי הביאה לו את ה100 הנוספים אמרה לו שזה מתנה (היא לא זוכרת כ"כ אם אמרה לו עבור זה) והשאלה האם זה נחשב כתשלום אם אמרו לו שזה מתנה (וגם האם מועיל על ה5 ש"ח ששכחתי לכוין, שהכסף עבור זה).
עוד חשוב להדגיש, שכששילמנו לו אמרנו לו במפורש, שזה כולל הכל. (בלי לפרט משהו מסוים), והסכים לכך.

תשובה:

שלום וברכה,

אתם הסדרתם את התשלום ואמרתם זה כולל את הכל, והוא לא דורש תשלום נוסף, לכן אין עליכם עוד חובת תשלומים, ואין צורך לחשוש שמא עדיין יש עוד חוב.

בהצלחה.