לשבת על חוטי הציצית

שאלה:

שלום הרב!
האם מותר לישב על הציצית או דווקא צריך לזוז אותם לצד כשיושב על כסא? אם אסור, האם זה נחשב איסור אם הוא יושב עליהם בלא כוונה?
תודה!

תשובה:

מותר לשבת אבל לא לדרוך עליהם. בשעת ההליכה יש גם להזהר שלא יגררו על הארץ.

שבת שלום.

מקורות:

שולחן ערוך סימן כא סעיף ד. ראה עוד שהאריך בזה ערוך השולחן אורח חיים סימן כא סעיף ז: יש ליזהר כשאדם לובש טלית שלא יגרור ציציותיו ועליו נאמר וטאטאתיה במטאטא השמד כן כתב רבינו הב"י בסעיף ד' ויש לזה סתירות בגמרא [עמג"א סק"ג] ואפשר דהקפידה הוא רק בשעת לבישה שעושה הברכה ולא אח"כ וכן משמע מלשון כשאדם לובש טלית דמשמע רק בשעת לבישה [עמג"א שם שכתב ג"כ כן מטעם אחר] ויש מי שכתב דלגרר דרך בזיון אסור [ארצה"ח] וכן משמע ברוקח שכתב שלא ידרוך על הציצת ע"ש משמע להדיא דגרירה שרי ואיך אפשר שלא יהיה כן הלא הוא טרוד בתפלה או בתורה ויש שתוחבין קצוות הטלית בחגורתו מטעם זה ואני לא ראיתי לגדולים שעשו כן ואין בזה שום חשש אם במקרה נגררים בארץ [והבאה"ט הביא בשם י"א לחלק בין טלית גדול וכו' ע"ש ולא נהירא כלל]: