גוד אסיק מחיצתא

שאלה:

שלום לכבוד הרב שליט"א

בסוכה דף ד עמוד ב גבי גוד אסיק מחיצתא ושנפסק בש"ע סימן תרל סעיף ו' וזאת לשונו נעץ ארבעה קונדסין בין באמצע הגג בין על שפת הגג וסיכך על גבן פסולה ויש מכשירין בנעץ על שפת הגג משום דאמרינן גוד אסיק מחיצתא -עכ"ל, הרי מחלוקת הפוסקים. והשאלה היא אם בעל הבית סובר כמאן דמתיר ועשה סוכתו כך והזמין בתו ובעלה לבוא אצלם והוא סובר כדעת הפוסלים, האם יש איזה שהוא אופן שהוא יכול לסמוך על בעל הבית כמו יש פעמים שאנשים מקהילה שונה שבא לבית חבירו ויכול לסמוך עליו או לא כיון שלדעת האוסרים זה איסור מדאורייתא? הנראה שלא מ"מ שואלים אנו לברר הענין.

תודה

תשובה:

המשנה ברורה שם ס"ק לא כתב שהעיקר כדעת המחמירים אז איך אפשר להקל… שידבר איתו בצורה נעימה על הענין לפני החג ויבוא לעזור לו לבנות סוכה כשרה לכל הדעות. אני בטוח שגם חמיו ישמח.