מצות שיבולת שועל

שאלה:

האם יש קפידה שהמצות יהיו מחיטים?

תשובה:

לכתחילה מקפידים על חיטה כי על זה יש לנו מידע ברור מחז"ל שאינה מחמיצה עד ח"י רגעים וכו', בשאר מיני דגן אין לנו ידיעה ברורה. אמנם חולי צליאק שאינם יכולים לאכול חיטה, התירו להם לעשות מצה משיבולת שועל, וחשוב לקנות ממקום מפוקח היטב שעושים בלי כל שהיות ובזריזות גדולה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אני רואה על המדפים בשנים האחרונות התחיל להכנס יותר ויותר מצות כוסמין ומצות שיבולת-שועל. לא זכור לי שראיתי זאת בשנים עברו. מבחינת ערכים תזונתיים יש שוני בין מיני הדגן. מה שאומר שמבחינה בריאותית יתכן בהחלט שמות אחרות בריאים יותר ואולי גם משביעים יותר כך שלא צריך לאכול כמות מופרזת ובנוסף גם לעשות ”השלמות” עם עוד כמה עודפי משקל ופחמימות.

    לקנות ממקום מפוקח? איך בדיוק מבררים ואצל מי? אך
    דומני שכל מצה מגיע עם הכשר כלשהו. וככל שניתן לסמוך עליו בכל הנוגע לשאר ההלכות ובשאר המוצרים דומני שניתן יהיה לסמוך גם בזה.