מעשרות לאמא

שאלה:

שלום לכם

רציתי לשאול אתכם לגבי מצוות מעשר אמא שלי מקבלת קצבת נכות מביטוח לאומי בגלל המחלות שיש לה היא פנסיונרית היא בת שישים ושש לפי מה שהבנתי ממנה בגלל שהיא מקבלת קצבת נכות מביטוח לאומי יש לה הנחות בתשלומי המים והחשמל והיא גם פטורה מלשלם מיסים בגלל אותה קצבה שהיא מקבלת מביטוח לאומי אמא שלי הביאה לעולם שבעה ילדים כולם בנים כולם עזבו את הבית שלה חוץ ממני הדירה שלה שייכת לחברת עמידר אם שמעתם עליהם היא משלמת שכר דירה אלף שקלים בערך בגלל שרק אני רשום בדירה שלה כלומר אם גם אני הייתי עוזב את הבית היא הייתה משלמת שכר דירה הרבה יותר נמוך רציתי לשאול אתכם האם אני מקיים מצוות מעשר כשאני נותן לה עשירית מההכנסות החודשיות שלי?

תודה

תשובה:

אם אמא שלך חיה רק מהקיצבת נכות הזו ואין לה פנסיה טובה מעבודה שעשתה וכדומה, בהחלט מקיימים מצות מעשר בנתינת הכסף אליה. ובכלל, תראה תמיד אם יש חוסר והיא צריכה עזרה, תתן לה, סך הכל אתה חי בבית ונהנה ממנה ולא צריך לפרנס את עצמך לבד…