כספי מעשר כשחודש אחד קצת דחוק

שאלה:

שלום,
אני אברך עם 3 ילדים, לומד שני סדרים בישיבה ובערב עובד. גם אשתי עובדת. ב"ה אנחנו מתפרנסים בכבוד בדרך כלל, ואפילו מצליחים לחסוך כ1,000 שקלים בחודש.
בחודש האחרון, עקב כמה הוצאות הכרחיות יצא לנו שסך ההכנסות שלנו נמוך מסך ההוצאות.
שאלתי היא האם בחודש שכזה עדיין עלינו להפריש מעשר כספים מן ההכנסות, או שאפשר להקל בכך?
אציין ש: א. אנחנו ספרדים. ב. בדרך כלל אנו מקפידים ברישום קפדני מאוד של ההכנסות ובחישוב מדוקדק של מעשר הכספים, אך בתנאי שלא יהיה זה בתורת נדר.

תודה

תשובה:

שלום וברכה

כיון שזה חד פעמי ואתם בסך הכל מסודרים ובחודש הבא בעז"ה יסתדר, כדאי כן להפריש גם בחודש זה ובעזרת ה' בהמשך ירווח לכם. כך הוא דרך העולם שחודש אחד יותר מרווח וחודש אחד פחות, וככל שהסך הכללי בסדר, כדאי להפריש.

שפע ברכה והצלחה.