כבוד הבריות בשבת

שאלה:

שלום לרבנים בסי שכב מב סק יד ואפילו שיש בזה משום כבוד הבריות דהיה לו להכין קיסם לנקות שינים מאתמול לפי זה איך הותר לחתוך ניר בשבת עם הוא בשרותים? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אכן ברור, שמי שהוא בביתו, ויכול היה להכין מערב שבת, אין לו את ההיתר הזה של כבוד הבריות, ההיתר הזה נאמר רק כאשר הוא נקל לאיזה מקום ונזקק לשירותים ואין שם נייר חתוך, שבזה הקלו לחתוך שלא במקום הנקבים ובשינוי משום כבוד הבריות.