חינוך בדרגה לבן נח

שאלה:

שלו' לכבוד הרב,

בן נח המגלה ענין להתחיל לשמור שבע מצוות בני נח, האם שיי'ך בו להדריכו לקיומם כדרך ששמענו לא אחת מלא מעט גדולי דור ורבנים לגבי קירוב אחינו הרחוקים שברוך השם זכו וזוכים להתקרב להשם יתברך ולתורתו בדרך של צעד צעד ובשלבים, או שמא אצל בן נח מצד שמצינו כמה פעמים שמחמירים בדינם בכמה דברים לא שיי'כת הדרכה זו כלפיו?

בברכה,

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה אם זה יגרום לו לשמור יותר, אז למה לא, אבל באופן כללי נראה לי שכיון שמדובר בהלכות מאוד מסוימות בסיסיות, ורוב הדינים לא נוגעים כלל ליחיד או לא בזמנינו, כלומר הוא לא צריך להקים בתי דין לקיום מצות דינים והוא לא אוכל איבר מן החי ולא עובד עבודה זרה מן הסתם [אם הגיע לתובנה הזו הוא לא נוצרי ממש…], מה שנאר זה כמה כללים בסיסיים בדיני עריות ולא לרצוח ולא לגנוב… אז מה כבר יש להקל עליו…

הצטרף לדיון

תגובה 1