לימוד ספר קיצור שולחן ערוך

שאלה:

לכבוד כבוד הרב
שאלתי היא יש לי קיצור שולחן ערוך מנוקד של רבי שלמה גאנצפריד זצ"ל שהוצאת 1982.
האם ניתן לקרוא בו וללמוד את הלכות ,או שנעשה שינו על יד רבנו עובדיה זצ"ל .
או אפשר ללמוד את הלכות בו.
תודה רבה לרב אם יכול לתת לי תשובה.

תשובה:

שלום וברכה

בודאי יש וניתן ללמוד בו, באופן כללי כיון שמדובר בספר מקוצר מאוד, הוא יותר מלמד את הכללים היסודיים ואת הדברים שאינם שנויים במחלוקת, לגבי הפרטים והנושאים הנדונים ממש בין הפוסקים האחרונים, אכן לפעמים מנהגי הקהילות שונים מהאמור בו, וככל שיש שאלה כדאי לעיין בספרי פוסקי זמנינו. לסיכום: מאוד כדאי ללמוד בו כי זה מאפשר היקף מהיר יסודי קל ומסודר של כל הנושאים, אולם לא ניתן להסתפק בלימוד זה, כיון שהוא אינו נוגע בפרטים המשתנים בדרך כלל, ובמקרים שנוגע לא תמיד דבריו מוסכמים על כל הקהילות השונות. לגבי פסקי רבינו הרב עובדיה לכאורה אמורים להיות שינויים מכיון שהרב עובדיה מקפיד ללכת כמו הספרדים בשיטת מרן הבית יוסף ואחז שכל הספרדים קבלו עליהם את הוראות מרן בכל דבר. ואילו הקיצור שו"ע נכתב לאשכנזים שהולכים בדרך הפסיקה שלהם לאחר דברי הרמ"א ומחוייבים לדבריו. ויש הרבה פעמים מחלוקת בין מרן הבית יוסף לרמ"א. אבל יש ספרים שמביאים את הדינים לפי הרב עובדיה כמו הילקוט יוסף.