קבורת נפלים

שאלה:

ילדתי בן בשבוע 22+2 לידה שקטה לפני חצי שנה.
הוא נולד שלם וללא פגם וקברו אותו חברת קדישא.
בעבר שאלתי כאן לגבי שם האם נותנים לו וראיתי את המענה שלכם רק עכשיו.. והתשובה היתה שנהוג לעשות מילה ולתת שם בקבורה, מאחר ולא נתנו שם האם יש לעשות זאת עכשיו? האם אפשר לברר מול קדישא האם הם נתנו שם? בנוסף, האם מותר לי ללכת לראות את הקבורה?

תשובה:

שלום וברכה

קראתי בצער על הכאב שלך, אפשר בהחלט לברר מול החברה קדישא מה הם עושים, אני משוכנע שישיבו לך בטלפון, אין טעם ללכת למקום הקבורה, בכוונה תחילה לא מציינים שמות על הקברים משום שאין בכך צורך, לכתחילה הוא לא היה בר קיימא, ולא היה מיועד להוולד, אין כאן שכול חלילה, אלא רק צער אכזבה טבעית ועוגמת נפש שבמהרה תשכח בעז"ה. חשוב לזכור שזו לא לידה של ילד, זה הריון שמתברר עכשיו שלכתחילה לא היה תקין, והוא רק עוד נסיון שהקב"ה מנסה אותנו כאן בעולם הזה. בעזרת ה' תזכו לראות דורות ישרים מבורכים של ילדים בריאים ושלמים שמחים ומוצלחים בכל הדברים הטובים.

בשורות טובות.