שימוש בבצל עם גבעולים ירוקים

שאלה:

האם מותר להשתמש בבצל שצמחו מתוכו עלים ירוקים
ואם מותר להשתמש בעלים הירוקים או שהבצל מותר ללא העלים

תשובה:

העלים הירוקים הללו אינן חייבים תרומות ומעשרות, ראה שו"ת אז נדברו ח"ד סי' נא, רק יש לבדוק מתולעים.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. אני לא בטוח שאפשר לבדוק בצל ירוק מתולעים.
    כמו בכל עלי ירק ירוקים בימנו, בדיקת הנגיעות מאוד קשה וקשה מאוד לסמוך על זה.
    אני חושב שיש בצל ירוק בגידול מיוחד למניעת חרקים.

  2. שאלתי את השאלה הזו בדיוק את הרב יוסף דורפמן שהוא מומחה כשרות בעל שם עולמי של שנים רבות,והוא ענה שאפשר להקל בשטיפה היטב, אך ורק בבצל שגדל בבית באדנית ולא בגינה הביתית, וכאשר הבצל הירוק שיוצא מהבצל הוא קשה ללא קפלים ולא חורים כלל.

  3. איני בטוח שזו כוונת השואל.
    אולי השריש את הבצל במים?
    על כל פנים צריך להתבונן ולראות שאין קפלים ואין חורים בגבעול הבצל הירוק,ולשטוף היטב היטב.
    בעבר ידיד שלי שהוא חקלאי במקצועו,סיפר לי שרוב בעיות הנגיעות והתולעים אינן מגיעים מהאדמה אלא מפרפרים וחרקים שמגיעים לירק ומעבירים אליו זחלים וטפילים,וזו הסיבה שבגידולי ירק מיוחדים למניעת חרקים ישנן רשתות כפולות לצמצום כניסת פרפרים וחרקים לתוך החממות.
    ואיני יודע עד כמה הדברים מדוייקים.