רטיבות במרפסת שחודרת לשכן התחתון – מי צריך לתקן?

שאלה:

בס"ד במסגרת הרחבה כוללת על החדר שלי אושרה מרפסת של השכן לציין שהשכן טיפל בכל נושא האיטום והריצוף מאז כבר 16 יש לי רטיבות ונזק בדירה מתחת למרפסת יש חדרי שירות והקרמיקה ניזוקה דברתי עם הדיירים פעמים רבות אך למעט ניסיון לתיקון מזערי לא תיקנו משהו מהותי פשוט מטפטף לי מים לתוך המקלחת מי צריך לשאת באחריות על התיקון והנזק בדירה שלי יש לציין שלא מכרתי לו את הגג וכל דייר טיפל בנושא של החלק שלו מול הקבלן אשמח לתשובה תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר צינור של שכן עליו לא תקין מוטל על בעל הצינור לתקן את הצינור. במקרה שלכם אני מבין שהרטיבות מגיעה מגשמים, במקרה זה שני השכנים צריכים לתקן את הרטיבות בעל המרפסת והשכן שגר מתחת למרפסת, כיון שהתקרה של החדר שמשמשת רצפה למרפסת של השכן הוא רכוש משותף לשניכם, שניכם צריכים לתקן. והעליון לא יכול להתחמק מהשתתפות כיון שהוא שותף ומוטל עליו להשתתף בתיקון.

בהצלחה.

מקורות:

חזון למועד