רחיצת חולה בשבת

שאלה:

הביאור הלכה סי' שכו מביא מהרע"א שמותר למצטער לרחוץ במים שהוחמו מער"ש. מה הדין מי שאינו רק מצטער אלא ממש חולה, האם מותר לו לרחוץ גם במים שהוחמו בשבת? האם זה כמו כל השבותין שהקלו לחולה בשינוי, ואם אי אפשר בשינוי אפשר גם בלא שינוי [חיי אדם] ? יישר כח

תשובה:

אסור לחמם מים עבורו, אבל מותר לרוחצו במים שהוחמו בשבת, כדין כל השבותים שהותרו לצורך חולה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מה אם גרים בקומה גבוהה בבניין דירות, ומשאבות-המים מחללות שבת אם פותחים את אחד מהברזים, -ואין מספיק דיירים ערבים/גויים בבניין-הדירות כדי שתהא חזקה שמשאבות-המים תמיד מופעלות מחדש על ידי גויים. -במקרה כזה אסור אפילו לפתוח את הברז, -גם לצורך חולה ?
    ורק אם חולה-קיצוני = סכנת-חיים,
    -אז פותחים בשינוי,
    כל עוד לא גוזל זמן מציל-חיים לנסות לפתוח בשינוי ?

    תודה,