סיוטים בלילות אחרי פטירת סבא

שאלה:

שלום וברכה כבוד הרב
לפני כחודש וחצי איבדתי את סבא שלי הבן אדם הכי קרוב לליבי שהייה בשבילי יותר אבא!! הוא נפטר בגיל 85 אחרי שכל המערכות בגוף שלו כנראה קרסו
הוא נפטר בבית חולים שהם (מרכז גריאטרי) במחלקת קורונה
הוא נפטר בלילה שבין שישי לשבת
ומה שיושב לי על הלב מאז זה שהוא נפטר לבד לא היה אף אחד לידו לצערי (לא רופאים/אחיות ולא אנחנו המשפחה שלו)
מאותו לילה כל לילה יש לי סיוטים כל הזמן יש לי את הלוויה מול העיניים שלי אותו מול העיניים שלי כל לילה אני מתעוררת בחרדות ופאניקות קשות ובקושי מצליחה לישון
כבוד הרב פניתי אלייך בשביל לקבל ממך התייעצות לגבי בזה מה זה יכול להיות ומה אני יכולה לעשות עם זה?
אשמח לתשובתך תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

קראתי בצער על כאבך. ראשית אני רוצה לומר לך שזה טבעי, הכאב על פרידה הוא גדול, ולפעמים לוקח זמן להתאושש. עשי מאמץ לשוב לחיים, מתוך אמונה אמיתי וידיעה שכל העולם הזה אינו אלא ארעי ופרוזדור האמור להביא אותנו לטרקלין שהוא חיי העולם הבא. אף אחד לא בא לכאן כדי להשאר כאן, זה לא טוב לנשמה, מקומה בעולם הבא. באנו לכאן כדי לאסוף זכויות לזכות בהן לחיי העולם הבא, לא לצורך שום דבר אחר. עכשיו טוב לו!! הוא בא למקומו הנכון!! זה לגמרי לא משנה לו כרגע מי ומה היו לידו, הצער הוא שלנו שכואבים את הפרידה, אבל הוא טוב לו ממש, והדבר היחיד שהיה עושה לו טוב, זה לראות אותך מנתבת את הגעגוןע לעשייה חיובית לעילוי נשמתו, לעשות איזה זיכוי הרבים, להתחזק באיזו מצוה [שם נשמתו יודעת שזה הדבר היחיד הטוב שיש], קצת תהילים, והעיקר לחזור לחיים. הוא שם יודע שאת שוגה לגמרי בהבנת מצבו והיה שמח אם תשמחי.

לזכור כל זאת ובעזרת ה' תדעו רק טוב.