לימוד לעילוי נשמת סבא וסבתא

שאלה:

שלום, נכד שלומד תורה ומשניות בלי להזכיר את השמות של סבא וסבתא זה אוטומטי לעילוי נשמתם, או שחייב להזכיר כל לימוד זה גורם קושי וטרחה

תשובה:

שלום וברכה

יש שני חלקים בעילוי נשמה. יש את עצם זה שזכו והשאירו אחריהם בעולם הזה צאצאים שומרי מצוות ולומדי תורה, שזו זכות עצומה לנפטרים, ויש את מה שאתה מתעורר ללמוד לעילוי נשמתם ומייחד את הלימוד בעבורם. בשביל הנקודה הזו השניה יש לומר שהלימוד לעילוי נשמתם.

בשורות טובות.