לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

השתתפות בחנוכת בית בשנת אבל

שאלה:

האם אפשר להשתתף בחנוכת בית של חבר בשנת האבל על אבא

תשובה:

שלום וברכה

יש מתירים להשתתף בסעודת חנוכת הבית בארץ ישראל, ויש מתירים אפילו בחוץ לארץ בתנאי שיאמרו שם דברי תורה, ויש אומרים שגם בארץ ישראל צריך שיאמרו שם דברי תורה, ויש אוסרים להשתתף בחנוכת הבית אפילו בארץ ישראל (אפילו אם אומרים שם דברי תורה).

ובענייני אבלות מי שמיקל יש לו על מי לסמוך.

מקורות

הגליון מהרש”א והבית לחם יהודה ביו”ד סי’ שצ”א פסקו שלסעודת חנוכת הבית יש דין של סעודת מצווה ומותר לאבל להשתתף בה, אמנם דעת האגרות משה יו”ד ח”ג סי’ קס”א שמכיון שיש הרבה אנשים שלא נהגו בסעודה זו אין לה דין של סעודת מצווה ואסור להשתתף בה.