הנחה בדרך רמאות?

שאלה:

שלום וברכה כבוד הרב

אתר למכירת קורסים, שכאשר סוגרים את דף הקורס וממתינים, פתאום יש הנחה – מותר לגרום לעצמי את ההנחה?
זה אתר לועזי אך ראיתי בגוגל שאחד המייסדים יש לו שם שנשמע עברי.
תודה רבה כבוד הרב

תשובה:

שלום וברכה,

אני לא מכיר את הסיטואציה הזו. אני מתאר לעצמי שזה דבר רשמי מצד האתר שאם סוגרים וממתינים הם מציעים הנחה, וא"כ אין בזה איסור כלל. וזה שרות שאתה מקבל מהם כדי שתירשם לקורס.

אם מדובר ב'טריק' לא רשמי הרי זה אסור משום איסור גזל, ואיסור גזל נאמר גם בגוי. וקבלת קורס ללא תשלום מלא דינו כגזל כמבואר בש"ך סימן שמח ס"ק ג שמקח ללא תשלום דינו כגזל הגוי.

בהצלחה.