שימוש בכרטיס של אדם אחר

שאלה:

שלום כבוד הרב.
ברשות הרב אשאל 2 שאלות בנוגע לשימוש בכרטיס שאינו שלי:
א) אחי היה צריך היום להשתמש ברב קו, ונתתי לו את שלי. האם יש בעיה הלכתית בכך?
ב) בעבר לפני שהתחזקתי הייתי הולך למשחקי כדורסל, ופעמים שלא היה לי כרטיס והייתי לוקח את המנוי של ילד שהיה איתי בכיתה ולא היה הולך. האם זה אסור?
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה,

1. כרטיס רב קו אם הוא מנוי של חודשי, אסור להעבירו לאחרים כיון שזה כרטיס אישי. אם הכרטיס טעון בערך צבור ומשלמים בתיקוף הכרטיס אין איסור להעביר את הכרטיס לאדם אחר.

2. כמו כן בכרטיס מנוי של משחק כדורסל המנוי הוא אישי ולא ניתן להעברה, ולאסור להשתמש בכרטיס מנוי של חבר.

בהצלחה.