קבלת שבת מוקדם יותר מ40 דק' לפני השקיעה

שאלה:

שלום רב
לאחרונה אני ב"ה מנסה להקדים בקבלת שבת כי שמעתי רבות על מעלת תוספת השבת
היום משהו העיר את תשומת ליבי שיכול להיות שהלכתית עדיף לא להקדים יותר מוקדם מ40 דקות לפני השקיעה כי אז יש שאלה של ברכה לבטלה.
לפי מה שהיה ידוע לי זה אמור להיות מעלה וח"ו לא בדיעבד. ואני אפילו משתדלת להדליק בפלג מנחה כשאני יכולה.
אשמח לתשובה מה עדיף הלכתית.
תודה מראש!!

תשובה:

ככל שזה אחרי פלג המנחה ואת מקבלת שבת בהדלקה, זה בסדר גמור. רק יש לשים לב תמיד מתי זמן פלג המנחה.