סוכרת וצום יום כיפור

שאלה:

האם מותר לחולה סכרת(גם סכרת סוג 1 וגם 2) לצום ביום כיפור?
חולה סכרת ידועים בחוסר איזון של סוכר בגוף. כתוצאה מכך הם יכולים להגיע להיפוגליקמיה או להיפרגליקמיה. הבעיה בצום היא שיכול להיות שלאדם יהיה היפוגליקמיה(סוכר נמוך בדם) והדבר כרוך אף במוות אם ההיפוגליקמיה מאוד קיצוני.
עד איפה אדם צריך לעשות את ההשתדלות שלו? אם בכלל….

תשובה:

כל מקרה נדון לגופו בהתייעצות עם רופא ורב, באופן כללי, תוכל לראות כאן מאמר ארוך ומקיף המפרט את כל דיני צום יום כיפור לחולי סכרת. לקראת יום הכיפורים תעשה התייעצות אישית ספציפית.

שבת שלום.