מלווה שנפטר למי יפרע?

שאלה:

שלום.
לפני שנתיים היה לי אח שנתן לי סכום של כסף ולא עשינו בנינו שום שטר כי הוא סמך עלי, ואחרי חצי שנה הוא נפטר.
האם אני חייב להחזיר את כל הכסף לאבא שלי שהוא היורש של הכסף?

תשובה:

שלום וברכה,

אדם שלוה כסף מחברו מוטל עליו לפרוע את ההלוואה. אם מת המלווה יש לפרוע ליורשיו. ולכן החוב שאתה חייב לאחיך לא מתבטל ואתה צריך לפרוע ליורשים שלו. אם אין לוב נים עליך לפרוע לאבא שלך. אם אבא שלך ימחל לך על ההלוואה יצאת ידי חובה. אבל אתה צריך לגשת אליו ולפרוע לו או לבקש שימחל לך.

בהצלחה.