לקבל אוכל מבעל קייטרינג

שאלה:

שלום כבוד הרב.
דוד שלי גר קונה מתחתיי ובדרך כלל הוא מכין לי אוכל.
בגלל שהוא עובד בקייטרינג הוא היה היום באירוע, ומהאוכל שנשאר הוא הביא לי. אך אינני יודע אם זה באישור של בעל השמחה. האם גזלתי?

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לך לקחת ממנו את האוכל ואין צורך לחשוש שמא המוצרים גזולים, כיון שההסתברות היא שהאוכל לא גזול אלא נשאר אחר השמחה.

בהצלחה.

מקורות:

בשו"ע סימן שנח מבואר בארוכה שיש דברים שאסור לקחת מהפועלים שעובדים במכירות של בעל הבית שחוששים שמא גזלו אותם מהחנות של המעסיק ומכרו. ומבואר שם שדווקא דבר שחזקתו גזול, אבל אם לא ברור שזה גזול, גם אם ידוע שיש לו הרבה גזלות בידו אם אין חזקה שהוא גזל את אותם מוצרים, מותר לקנות ממנו.

בבעל קייטרינג הסבירות הגבוהה שהאוכל נשאר אחר השמחה ובעלי השמחה לא לקחו את האוכל. ורובם משאירים את האוכל שנשאר ולא לוקחים לביתם, ומאחר ואין חזקה שבעל הקייטרינג גזל ויש הסתברות שזה לא גזול, מותר לקבל ממנו את האוכל.