לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

חלוקת גביית מים בין משכיר לשוכר

שאלה:

שלום,
יש לנו יחידות שאנחנו משכירים בחוזה כתבנו מחיר לקוב מים שהם השתמשו.
קיבלנו חשבון מים וכנראה היתה להם טעות בחישוב והם חישבו פחות קובים מאשר השתמשנו.
האם צריך לקחת את המחיר שכתבנו בחוזה? או לחשב מה מחיר לקוב שיוצא לפי מה שהעריה שלחה (פחות קובים ומימלא זה יוצא פחות לקוב)

תשובה:

שלום וברכה,

ההסכם שלכם עם החוזים הוא לפי קוב מים שהם צורכים, ולא משנה כמה אתם שילמתם. אתם גובים מהם לפי קוב ובמחיר שמשלמים כולם. ואם לא גבו ממכם תשלום עבור המים אתם יכולים לגבות תשלום מלא מהשוכרים. ראה במקורות.

נ.ב. מדין השבת אבדה עליכם ליידע את חברת המים על הטעות.

בהצלחה.

מקורות:

בעל דירה שמשכיר יח"ד והתקין מד מים לשוכר, והחשבון מים רשום על שם המשכיר והשוכר משלם למשכיר לפי הצריכה החודשית. יש לפרש את הדברים שהמשכיר קונה מים ומוכר לשוכר, ולא שהשוכר משלם לחברת מים אלא משלם למשכיר על המים שמביא לו, והמשכיר משלם לחברת המים. ולכן אם אירע פיצוץ בצנרת והגיע חשבון 'מנופח' השוכר לא צריך להשתתף בחשבון המים המנופח כיון שחברת המים לא גובה ממנו אלא המשכיר קונה את המים [בקניין חצר] והשוכר קונה מהמשכיר, ולכן הוא משלם רק על מה שהוא השתמש ולא צריך להשתתף במה שגבו ממנו על הנזילה של המים. וכמו כן לאידך גיסא אם חברת המים לא גבו תשלום מהמשכיר השוכר קנה מים ועליו לשלם על כך.