מכשיר אינהלציה בשבת

שאלה:

שלום רציתי לשאול אם הרופאה אמרה לי להתחיל טיפול באינהלציה האם מותר גם בשבת לעשות אינהלציה לתינוקת שלי?

תשובה:

יש עצה פשוטה, וכך עשיתי גם אני אחד מילדי כשהיה תינוק, לוקחים שעון שקע שניתן לכוון את פעילותו לשעות קצובות, ומחברים את מכשיר האינהלציה כך שיפעל בזמנים קבועים מראש, ושמים לב לשעון, בהגיע הזמן שהמכשיר אמור להתחיל לפעול, מכניסים את התרופה למקום המיועד לכך ומטפלים בילדה כיאות, לאחר רבע שעה השעון יכבה מעצמו את המכשיר  עד לפעם הבאה.

רפואה שלמה.