התרת נדרים

שאלה:

אם עשה התרת נדרים על נדר מסוים מצד מנהג טוב 3 פעמים ועשה מסירת מודעה (וכל זאת לא במסגרת התרת נדרים ומסירת מודעה של ערב ראש השנה) וכיוון שהסתפק מה כללה התרת הנדרים נהג שלוש פעמים בפועל באותו מנהג טוב לחומרא מספק.(בין אם נדר של מנהג טוב 3 פעמים זה ספק דאורייתא או דרבנן- בכל מקרה נהגתי לחומרא בפועל) האם לאחר שערך בירור והתברר שהתרת הנדרים כללה את אותו מנהג טוב-

האם ניתן לדון את המנהג לחומרא 3 פעמים כנדר בטעות שלא חל מחדש אחרי התרת הנדרים וכל זאת לכתחילה? (גם בלי צורך לסמוך על מסירת המודעה מצד השיטה שעדיף לא לסמוך לכתחילה על מסירת המודעה אפילו בנדר מסוג של מנהג טוב 3 פעמים)

תשובה:

בהחלט, זה הרי היה רק מספק ולחומרא ולא על מנת לקיים זאת הלאה.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. יש לציין כמובן, שבמונח מסירת מודעה הכוונה היתה לנדרים מכאן ולהבא.

    בכל אופן מתשובתכם אפשר לומר בעצם שזה התברר כנדר בטעות (המנהג טוב 3 פעמים מספק לחומרא) ומצד זה הוא לא חל כלל ועיקר אפילו בלי להסתמך על הכח של מסירת מודעה? (כלומר מודעה לבטל מכאן ולהבא נדרים)

  2. היה לי נדר שהתרתי אותי עם פתח וחרטה אחרי שביררתי איך לעשות אצל אחד שלמד את ההלכות היטב
    עשיתי את ההתרה אצל 3 בחורים שלא בקיאים בכלל בהלכות נדרים אבל פירטתי לאחד את הנדר והפתח והחרטה ,האם זה בעיה ?
    תודה ושבוע נפלא.

  3. אם הם יודעים להבין הלכות כשמסבירים להם זה בסדר
    שולחן ערוך יורה דעה הלכות נדרים סימן רכח
    מי שנדר ונתחרט, יש תקנה ע"י חרטה, ואפילו נדר באלהי ישראל. כיצד יעשה, ילך אצל חכם מומחה, דגמיר וסביר, ואם אין יחיד מומחה ילך אצל שלשה הדיוטות, והוא דגמירי להו וסבירי וגם יודעים לפתוח לו פתח, ויתירו לו. והאידנא אין מומחה שיהא ראוי להתיר ביחיד.