עירבוב מאכל על הפלטה בשבת

שאלה:

שלום,הבנתי מהרב בן ציון מוצפי שאסור לערבב מאכל על הפלטה בשבת.
אני רוצה לשאול האם מותר להפוך מאכל על הפלטה בשבת,סתם דוגמה אם אני רוצה להפוך פיתה או חלה על הפלטה,או להפוך דגים ברוטב או קובות ברוטב כדי שגם הצד השני של המאכל יתחמם,אשמח גם שתרשמו אם אפשר כללים מנחים לגבי הנחת תבשיל על פלטה בשבת ובאיזה סימן בשולחן ערוך אפשר לעיין עוד…

תשובה:

מה שהזכרת זו ההלכה של מגיס, שאסור לערבב מאכל על הפלטה כיון שבכך אתה מקרב ומחזק את בישולו, ובאופן שמבושל לגמרי יש שחששו בזה שנראה כמבשל. להפוך פיתה אין הגסה זה גוף אחד שאתה הופך אותו, אבל להפוך מאכל המצוי בתוך רוטב זה כבר בכלל הבעיה הזו. וראה במשנה ברורה שמעיקר הדין אם המאכל כבר מבושל לגמרי לא נוהג בו איסור זה, אלא שהרוצה לחשוש לדעת המחמירים יערבב כאשר הסיר אינו על הפלטה, אלא שכדי שלא יהיה איסור חזרה אור להניח על השיש כי אז לא יוכל להחזירו לפלטה, אלא אדם אחד מרים את הסיר וחברו מערבב בו.