הספדים על שר התורה ל' יום קודם החג

שאלה:

רציתי לשאול האם יש היתר להספיד את גדול-הדור בתקופה זו שהיא תוך 30 יום קודם לחג כשזה הרי כבר לא בפניו? ישנם שמספידים וישנם שמצאו עצה וקראו לזה ”התעוררות”. מה ההיתר שלהם והאם לי יהיה מותר להשתתף?

תשובה:

בשו"ת שבות יעקב ח"ב סי' כה כבר כתב שדין זה שלא להספיד תוך ל' יום לרגל אמור רק במתו שמחוייב להתאבל עליו ואז יש את טעמי הגמרא, שמא יתן סך רב לספדן וימנע משמחת יום טוב, או שמא ההספד יגרום לו להצטער גם בחג, אבל בחכם שאינו משבעת קרוביו אלא ההספד נעשה מחמת כבוד תורתו – מותר. ובודאי בגדול הדור.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. השוע" בסימן תקמ"ז סעיף ג' פוסק שמותר להספיד על מת שמת בתוך 30 יום קודם החג ולכך לכאורה מותר להספיד את גדול הדור שנפטר בתוך 30 יום קודם החג. הלא כך?