מציאת אוכל במכונה

שאלה:

קניתי אוכל במכונה למכירת אוכל [סנדויצ'ים וכדו'] ומצאתי שם סנדוויץ' נוסף, מה דינו, האם מותר לקחת?

תשובה:

שלום וברכה,

הסנדוויץ' שנמצא מסתבר שנשכח על ידי אחד הקונים, והמקום בו נשכח נחשב לסימן – מקום הוה סימן – ולכן יש לתלות מודעה במקום שמצאת את הסנדוויץ'.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מה לגבי מכונת חטיפים, שלפעמים נופלים שני חטיפים במחיר של אחד (שילמתי עבור אחד). תאורטית אפשר לומר שממלא המכונה יוכל להחזיר את החטיף אם יטרח לבדוק שמה ואולי יש לחשוש לגזל חברת המכונה?