החזקת מגילה כשרה בבית

שאלה:

1.שלום כיצד ראוי להחזיק מגילה כשרה בבית? האם היא יכולה להיות מונחת כמו שהיא- כמו חומש? או שהיא חייבת להיות מאוחסנת בכיסוי מיוחד?
2. לכמה זמן המגילה "מחזיקה" האם צריך לבדוק אותה כל כמה שנים כמו תפילין ומזוזות?
3.קראתי באיזה מקום שאסור למשל שמעל התפילין יונח התיק עם הטלית כי בתפילין יש פסוקים ובטלית אין. האם גם מגילה צריכה להיות מונחת כך שאין שום דבר מעליה כמו התפילין? (לגבי פגיעה בקלף פשוט לי שלא לשים עליה כלום אבל מבחינה הלכתית האם גם כן אסור.
מודה לכם מאוד!!

תשובה:

שלום וברכה

כדאי מאוד שיהיה כיסוי אטום, כדי שהיא לא תקבל לחות, שווה להשקיע קצת ולקנות.

כאשר היא מאוחסנת במקום יבש ובקופסה סגורה היא מחזיקה עשרות שנים ללא כל חשש.

ודאי אסור להניח טלית על המגילה, כמו שאסור להניח טלית על חומש או סידור.

בהצלחה