ביזוי כבוד תלמיד חכם

שאלה:

יש לי חברה המגיעה מבית חלוני חזרה בתשובה ב"ה ולאחרונה נמצאת במשבר ובתהליכי התערערות של הדת אצלה לדעתה בעיקר בגלל ביקורת מהמשפחה.

היא יודעת שאני ממש דוסית והיא לאחרונה מנהלת איתי שיחות קשות של סביב נושאים הקשורים בתורה.

לאחר פיטרתו של מרן שר התורה היא שלחה לי הודעה בה היא התיחסה אליו לדעתי שלא בכבוד.
ואני הוא היה יקר מאוד לליבי.

מחיתי ממש בצורה חדה וברורה על כבודו של הרב.

עברו 3 ימים מאז ואנחנו ב" נתק שקט" שלא מדברות ולא מתכתבות אבל זה עדין לא עניין גדול.

השאלה שעברה בליבי היא אם אני אריב איתה בגלל זה יתכן שאני האדם האחרון הדתי שהיא בקשר חברות משמעותי איתו ואולי חלילה תחזור בשאלה

ומצד שני כבודו של גדול הדור מונח כאן ואם היא לא תתנצל בפירוש במידה ונחזור לדבר זה יהיה כאילו הסכמתי להעביר את זה…..והרי הוא היה גדול הדור!!!

אנני יודעת מה לעשות

ורוצה אני חדעת מה דעת התורה בעניין זה

תשובה:

שלום וברכה

קראתי את שאלתך הכואבת, למעשה חשוב מאוד לדעת, שמעבר לכבוד גדולי הדור, גם עצם הקשר ביניכן כרגע יש בו בעיה המצריכה זהירות רבה. האחריות שאת מרגישה מחמת שהיא לא בקשר עם יהודים דתיים, אינה בהכרח במקומה, כיון שגם לך לבד אין את המטען הדרוש כדי להתמודד עם המרירות שלה, ועם התסכולים שלה מהדת, והיא יכולה לפגום בטוהר אמונתך חלילה. על זה נאמר חייך קודמים, לא בהכרח עלייך מוטל הדבר הזה! אם היא פתוחה לשמוע שתפנה לרבני שמשיבים, ואם לא, אז בלאו הכי לא יועיל כל כך כל הקשר הזה איתה. תחשבי על כך, ותראי מה לעשות כדי שלאלהנזק חלילה.

בשורות טובות.