להכניס קנייה מהסופר דרך חדר מדרגות

שאלה:

וועד בית המבקש להכניס משלוח סופר דרך החניון כדי לא לשרוט את רצפת הבניין האם חייבים להישמע לו?
תודה רבה כבוד הרב

תשובה:

שלום וברכה,

שכן שמכניס משלוח של סופר דרך חדר מדרגות זה שימוש סביר, ולכן אין אפשרות לוועד הבית לדרוש מהשכנים כשחוזרים מקניות מהסופר שייכנסו רק דרך החנייה ולא דרך החדר מדרגות.

בהצלחה.

מקורות:

סמכותו של וועד הבית לנהל את ענייני הועד הבית ולהחליט בדברים שמקובלים באותו מקום. אין סמכות לוועד הבית להחליט החלטות שלא מקובלות. ולכן כניסה דרך חדר מדרגות עם קניות זה שימוש סביר והוגן ואין סמכות לוועד הבית לעכב על כך.