איסור ריבית בפריסת תשלומים

שאלה:

בס"ד
אם קניתי מוצר מסויים לדוגמא מקרר ואני מקבלת אותו מיידית אבל התשלום הוא בתשלומים (ללא ריבית) בכרטיס אשראי האם אני עוברת על איסור ריבית?
כמו כן, אם שילמתי עבור שירות מסויים שנמשך על פני חצי שנה והתשלום נפרס על גבי 12 או 10 תשלומים, האם זה איסור ריבית?

תודה רבה מראש..

תשובה:

שלום וברכה,

אין איסור ריבית לשלם בתשלומים. האיסור ריבית חל רק אם משלמים ריבית עבור פריסת התשלומים, או שהמוכר מצי שני מחירים מחיר זול עבור תשלום מזומן ומחיר יקר עבור תשלומים או תשלום דחוי, שבקרה כזה יש איסור ריבית.

לכן אם הציעו לך מראש מחיר אחד בפריסת תשלומים, וגם השרות שקיבלת הציעו לך מחיר בפריסת תשלומים – אין חשש לאיסור ריבית.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע יו"ד סימן קעג.