אחריות על מחשב חלופי

שאלה:

שלום לכבוד הרב,
שאלתי היא בנושא מחשב שהתקלקל לי והייתה לי עליו אחריות מהחברה שבמקרה של תקלה הם נותנים לי מחשב חלופי ביחד עם תיקון התקלה וכשקיבלתי אותו הוא היה משומש ועכשיו גיליתי שיש בו פתאום חריצים קטנים במסך שמרמזים על סדק או שבר במסך.
יש לציין שהשתמשתי בו בצורה רגילה והוא לא נפל ולא קיבל אף מכה למיטב ידיעתי ומה שנראה כרגע הכי הגיוני שהוא שכשסגרתי אותו(זה מחשב נייד) היו בו כמה פרורים ואולי בגלל זה זה קרה, אבל שוב, זה מחשב משומש והיה לי מחשב כזה כבר שנה וחצי שהשתמשתי בו באותה צורה בדיוק ולא קרה לו כלום.
ושאלתי היא – האם אני צריך לשאת באחריות תיקון המחשב החילופי הזה שניתן לי או לא.
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

אם לא אירע מקרה חריג של נפילה או מכה חריגה, אתה פטור מתשלומים.

בהצלחה.

מקורות:

כשקיבלת מחשב בהשאלה והתגלה בו סדקים ולא ידוע לך אם נעשה ברשותך, אומרים כאן נמצאו כאן היו וקובעים שנעשה ברשות השואל. אלא במקרה שלך שידוע לך שלא היה אירוע חריג ואין סיבה שנעשה ברשותך, אין סיבה להסתפק ולקבוע שנעשה ברשותך. יתר על כן גם אם נעשה ברשותך אם נעשה משימוש רגיל אין חובת תשלומים כדין מתה מחמת מלאכה שאתה פטור. ולכן אם לא ידוע לך על נפילה או מכה אתה פטור מתשלומים.