צירוף סל – חלה

שאלה:

שלום.
הוצאו 2 חבילות קמח (כל חבילה קילו) על מנת להכין קילועוגיות וקובנה. לאחר הכנת הבצק הראשון, והכנסתו חלקית לתנור. בוצע בחבילת קמח השני את אותו סוג בצק (כמו מה שהוכנס לתנור). לאחר מכן הוצאה שקית קמח נוספת (קילו) כדי להכין את הבצק מהסוג השני. סדר האפייה היה כך שהבצק מהסוג השני נאפה בין שני פעימות שונות של אפיית בצק א. כלל הבצק נאפה ולא הופרשה חלה.
האם יש צורך להפריש? האם השמת המאפים באותו תבנית מחייבת בהפרשת חלה?

תודה רבה!

תשובה:

כאשר הלישה והאפייה לא נעשו יחד, כל פעם נילוש קילו אחד בנפרד ונאפה בנפרד, הם לא מצטרפים לשיעור חלה. אבל אם אחר כך אתה לוקח את המאפים ועושה צירוף סל, זה כבר מצטרף ומחייב חלה. לכן אם זה הולך להצטרף יחד יש להפריש. האם המקפיא מצרף הוא נדון בפוסקים, ולכן תעשו בכוונה תחילה צירוף סל בעיקר של מה שאותו סוג מאפה כדי שתוכלו להפריש עליו.

מקורות:

ראה שמירת שבת כהלכתה פרק מב הערה לט שהגרש"ז אויערבך נסתפק אם מקרר עושה צירוף סל, וכן הסתפק הגר"ח קנייבסקי בדרך אמונה ביכורים פרק ו הל' טז.