פסול לעדות מחמת עבירה

שאלה:

בס"ד.
האם אדם שכמובן שראיית מראות לא צנועים באינטרנט מותרת.אך יש לו נפילות בתחום והוא עצוב מנפילותיו. ומנסה לקבל על עצמו תשובה בנושא אך לרוב נופל שוב..
יכול לשמש כעד בחופה?

ישלי סינון בפלאפון. אך במחשב לא ושם קורות הנפילות..

תשובה:

שלום רב,

אדם שחוטא וחוזר בתשובה כשר לעדות. כאשר ישנה חרטה אמיתית וקבלה לעתיד זוהי עיקר התשובה כך שאם זה המצב ברור שאין בעיה להיות עד בקידושין. רק חשוב לציין שבפרט שאתה רואה שאתה נופל שוב במחשב אתה חייב לעשות בו סינון. זה חובה גם בלי ליפול, וכש"כ כאשר אתה רואה שאתה נופל שוב.

נוסיף, שלענין פסול עדות מחמת עבירה, צריך שהאדם יהיה מודע לעבירה שהוא עושה ולא איכפת לו ובכל זאת חוטא. אולם אם הוא אינו מספיק מודע לעבירה שהוא עושה, כלומר, הוא סבור שזה חומרא, מנהג וכד', למרות שזה איסור גמור אפילו מדאורייתא אין זה פוסל את האדם לעדות. כך גם פסק הגרע"א בתשובה לעניין אדם שמגלח בתער למרות שאמרו לו משום שהוא לא הפנים את העניין שמדובר באיסור גמור מדאורייתא.