חצי מגילה מחומש וחצי ממגילה כשרה

שאלה:

אם הלכתי לבית כנסת לשמוע קריאת מגילה והגעתי והוא התחיל כבר אם אני משלימה את מה שפספסתי דרך החומש יצאתי ידי חובה ?

תשובה:

יש שני תנאים לקיום המצוה: 1. יש לקרוא אותה לפי סדר. 2. לפחות את רובה יש לשמוע ממגילה כשרה. לכן אם תוכלי להשלים באופן שתדביקי את הקצב שלו לפני שיגיע לאמצע, ומשם תשמעי הכל מהמגילה הכשרה, יצאת ידי חובה, אבל אם לא, לא יצאת.

פורים שמח.

ראה בכל זה בשו"ע סי' תרצ סעי' ג-ו.