קריאת מגילה אצל תימנים כאשר אני לא מבינה כלום

שאלה:

אני רוצה ללכת לבית כנסת של תימנים אבל אני לא מבינה את המבטא שלהם או את המילים שיוצאות להם מהפה , אם אני אלך לשם לקריאת מגילה אני יוצאת לידי חובה אפילו כשלא הבנתי את המילים שהם אומרים ( לא את הפירוש של המילה )

תשובה:

אין טעם ללכת לשם אם כך הוא המצב, תלכי לבית כנסת ששם קוראים לפי המבטא המוכר לך. אני מניח שגם לא תשמעי אצלם את כל המילים עד כמה שאת לא מבינה את ההברה.

פורים שמח.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. מי שאינו מכיר את ההברה התימנית עד שאינו מבינה למרות שהוא מבין לשון הקודש, לדעתי אינו מצליח לשמוע את האותיות מחמת הגרוניות וכו'.