עבודה במלון בפורים / טעימה לפני קריאת המגילה

שאלה:

שלום
כמה שאלות בבקשה…
– אני עובדת בבית מלון כשר ,האם מותר לי לעבוד ביום פורים (יום חמישי הזה17.3 ,7:00עד16:00)ואם אני אוכלת בחדר אוכל סעודה עם לחם בהפסקה זה נחשב לסעודת פורים?
– לפניי הקריאת מגילה היום אם אני צמה תענית אסתר אני יכולה לאכול משהו קטן לפניי שיוצאת לבית כנסת( אני רווקה)

תודה מראש!

תשובה:

שלום וברכה

אמנם כתבו הראשונים והובא בשולחן ערוך שהעושה מלאכה בפורים אינו רואה בכך סימן ברכה, אבל מלאכה הנדרשת לצורך שמחת פורים מותרת, וכאן אני מניח שאנשים באים לחגוג את הפורים במלון ונזקקים לעבודתך, זה נחשב צורך מצוה וצורך פורים. כמובן עלייך לקיים את מצות הסעודה כפי שהזכרת. הרחבנו בפרטי דין זה כאן.

אדם חלוש שקשה לו להתענות עד אחרי המגילה, יכול לטעום מעט מזונות פחות משיעור כביצה, או לאכול פירות ולשתות משקה קל או קפה לפני קריאת המגילה. הרחבנו בפרטי דין זה כאן.