לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מעשר כספים חובה או מנהג / אדם שהכנסותיו מצומצמות

שאלה:

שלום כבוד הרב, אני ובעלי התחלנו לתת מעשר מתחילת השנה.מספר שאלות, ראשית האם זו חובה לתת מעשר? שנית, האם יש אכן הבטחה לעשירות במידה ומעשרים כספים? שלישית אנחנו כרגע במצב של הוצאות רבות יותר מהכנסות האם עדיין מחוייבים להמשיך? תודה

תשובה:

שלום וברכה

יש מחלוקת גדולה בים הפוסקים האם נתינת מעשר היא חובה ומנהג, בכל מקרה יהודים נותנים. ראה כאן.

יש אומרים שההבטחה להתעשר היא דוקא בחומש, וגם בזה יש כמה חילוקים, אבל מה שברור זה שמלתת צדקה רק מרויחים ולא מפסידים, ומכל שלל ההוצאות החודשיות שלנו, הטובה האיכותית והמועילה ביותר, היא זו של המעשר.

כאשר ההכנסות לא מספיקות למחייה סבירה אין חיוב מעשרות. ראה כאן.

תזכו להיות תמיד מהנותנים ותראו רק שפע ברכה והצלחה בכל מעשה ידיכם!