לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מגילת אסתר דרך הטלפון / חמץ בארונות בפסח

שאלה:

שלום
האם אפשר לצאת ידי חובה קריאת מגילה שהבעל מתקשר בזמן קריאת מגילה ואני שומעת? והאם אפשר לשמור חמץ בארונות במטבח ולא לפתוח את הארון ומה לגבי ארון בגדים שכן פותחים ?

תשובה:

שלום וברכה

הכרעת הפוסקים שלא ניתן לשמוע קריאת המגילה בטלפון ובזום, ואין להקל בענין זה כלל וכלל.

אפשר להשאיר חמץ בארון שישאר סגור כל החג, אבל בתנאי שהוא מסומן היטב שלא יבואו לפותחו בטעות, וכמובן יש למכור אותו לגוי במכירת חמץ. מנהג רבים והוא מנהג נכון, לא להסתמך על מכירת חמץ לגבי חמץ גמור בבית, שהרי מדובר בכמות מועטה שעם מעט תיכנון ניתן לגמור לפני החג ואין כאן הפסד, בשונה מחנות שמחזיקה כמות גדולה מאוד של חמץ. גם אם משאירים חמץ בבית, עדיף שזה לא יהיה במטבח, מישהו יכול לפתוח ויכול ליפול חלילה לאוכל, אלא להעביר למקום אחר.

ארון שפותחים בפסח אין להשאיר בו חמץ, כיון שהוא חייב להיות סגור אחרי מחיצה כל החג.

מקורות:

על שמיעת מגילה דרך הטלפון, הבדלה, ברכת כהנים, לשמוע ברכת כהנים בשידור חי, קול באשה ערווה בטלפון ועוד, ובכולם האריך והרחיב הרב צבי רייזמן בספרו רץ כצבי חלק ב’ בטוב טעם, וגם הביא שם את כל המקורות בדברי הפוסקים שדנו בזה, ניתן לעיין בזה כאן. לגבי עניית אמן על ברכה הנשמעת דרך הטלפון ראה כאן.