לפני עיור / מסייע בעבודה בחברה שמחזיקה Data Center

שאלה:

שלום לכבוד הרב
אני עובד חדש בחברה לא קטנה שמוכרת ללקוחות שרתים שעליהם הם עובדים במהלך היום ובהם הם שומרים את המידע באופן מאובטח
השרתים הללו יכולים להיות שרתים של עבודה שותפת או אחסון מאגרי נתונים אך יתכן מצב שעדיין לא ברור לי אם הוא קיים ובאיזה היקף שהלקוח יריץ על השרת המאוחסן אצלנו אתר אנטרנט
התפקיד שלי בחברה זה בצוות תקשורת שלפי בקשת הלקוחות פותחים וסוגרים גישה לאותם שרתים
ללא התערבות כלל בתוכן -פשוט עניין של הגדרת חוקים וכללים על הIP של השרת בנתב הראשי שאנחנו מנהלים
לקוחות החברה על דרך הכלל כפי שנוכחתי לראות עד כה הם עו"ד רואי חשבון חברות מכירות רכב וכדומה
נפשי בשאלתי במידה וביום מן הימים אצטרך לטפל בלקוח שמחזיק שרת שהוא מריץ עליו אתר של מסעדות לא כשרות או דבר עבירה אחר ויבקשו ממני לפתוח לאותו שרת אתר את הגישה מהעולם לכיון השרת
האם חלילה הכשל בהחטאת הרבים
(אציין שכדי להגיע בפועל לאתר מהעולם יש עוד תנאי של רכישת דומיין שזה השם של האתר שבזה אני לא מתעסק )
אשמח לקבלת מענה ברור שאוכל לדעת כיצד לפעול
בברכה רבה

תשובה:

שלום וברכה

כיון שאתה מדבר רק על חששות, כלומר, זה לא מיועד דוקא לדברי איסור, וגם אין לך מידע מי בעצם ישתמש באתר, אם יהודים או גויים, והאם זה שימש מישהו לדבר עבירה באופן שלא היה עושה בלאו הכי, וגם נצרך לזה עוד דברים נוספים כמו רכישת הדומיין וקידום באינטרנט ועוד וזה הכל סיוע ראשוני שאינו מוחלט ולא בטוח ומאוד עקיף, לדעתי אתה לא אמור לעסוק בכל זה. כמובן, במידה ותווכח שיש כזה דבר ותהיה לך אפשרות נוחה להתחמק מלעסוק עם אותו לקוח, זה עדיף.