אכילה לפני מגילה כשנמצא בעיר ועתיד לבוא לכרך

שאלה:

אני בן כרך שיורד לעיר בי"ד לסעודת פורים (בלי להתחייב בפורים י"ד) וחוזר לירושלים בליל ט"ו האם מותר להמשיך בסעודה לאחר השקיעה לפני שמיעת המגילה ? ואם כן מתי אני נאסר באכילה (כשאני מגיע לירושלים)?

תשובה:

בפשטות כיון שהתחלת את האכילה בהיתר אתה רשאי להמשיך עד ברכת המזון, אחר כך כמובן חל עליך האיסור גם כשאתה עדיין בבני ברק. כך נראה מסוגית הגמרא בפסחים ק א ובשו"ע ונושאי כליו בסי' רלב. אמנם בס' מעשה כהן עמ' רצב הביא בשם הגר"ח קנייבסקי שהוכיח שבמצוה שאדם לא רגיל בה יש להחמיר שאפילו התחיל בהיתר יפסיק בהגיע זמן קיומה, ובפרט שהיא מדברי קבלה שדינה כדאורייתא [וכתב שאף שבלילה היא דרבנן, לא חילקו בין היום ללילה וגם בלילה יש להחמיר בה כדברי קבלה]. לכן המחמיר בזה להפסיק בשקיעת החמה תבוא עליו הברכה.

פורים שמח.